Vi klarar inte rikedom

Detta stämmer precis med min egen analys!

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

Tillvaron är alltid rörig. Men varje tid upplever framför allt sin egen rörighet. Jag vet inte hur många gånger under de senaste fyrtio åren jag med inlevelse förklarat att det just vid det tillfället aktuella tillståndet var rörigare än någonsin. Med det menar jag att följande observationer kanske bör hänföras till gruppen ”förklaringar till saker som inte finns”.

Fram till andra världskrigets slut levde alla människor, även i de så kallade i-länderna, med fattigdomens värderingar. Fattigdomens värderingar är sådana uppfattningar och synsätt som människor anammar när livets allmänna avoghet och osäkerhet tvingar dem att på egen hand parera tillvarons tjyvnyp eftersom det inte finns något socialkontor eller ens en rik faster att lita på. Till fattigdomens värderingar hör exempelvis sparsamhet (eftersom man har så lite resurser vare sig det handlar om pengar eller tjog ägg eller skäppor korn), idoghet (eftersom man måste arbeta hårt på åkerlapparna), familjesammanhållning (eftersom…

Visa originalinlägg 760 fler ord

En kommentar på “Vi klarar inte rikedom

  1. Engellau är en renodlad fascist. ”Den ena arten specialiserar sig på att vara svag, utsatt, förtryckt och kränkt” Hur kan en tänkande människa yttra något sådant!! Han säger alltså att fattiga människor är födda till att vara bedragare, men hans tokrika kompisar som gjort dom fattiga är fantastiska människor. Fullständigt vidrigt. Som om inte det yttrandet var efterblivet nog så går han vidare och jämfört de ”förtryckta migranterna och de ofta begåvade och högutbildade människor som bemannar hjälpmaskineriet”. Migranterna är således inte begåvade enligt fascisten Engellau.
    Om detta stämmer med din analys 55an så har du gjort en fullständigt värdelös analys.
    Gör om gör rätt och tänk lite den här gången.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s